Formål
Norges Pitch & Putt Forbund (NPPF) er en frittstående forening med formål å organisere og promotere Pitch & Putt golf i Norge. NPPF initierer aktiviteter på tilknyttede golfanlegg. Vi er en rekrutteringskanal for golfsporten i Norge. En lavere inngangsterskel (grønt kort eller klubbmedlemskap kreves ikke) gjør disse golfanleggene tilgjengelig for flere potensielle golfere, enn hva tradisjonelle baner gjør.
Historikk.
Norges Pitch & Putt Forbund (NPPF) ble stiftet 10. juni 2004 og representerer i dag omlag 10 klubber/annlegg i Norge. NPPF er medlem av European Pitch & Putt Association (EPPA) og tar del i felles økt europeisk satsing på Pitch & Putt golf. Siden EPPA ble dannet i 1998 av 2 land, har forbundet i dag 8 medlemsland. Det er Irland, Storbritannia, Frankrike, Spania, Italia, Nederland, San Marino, Sveits og Norge. Irland er det klart største medlemslandet med ca. 16.000 spillere og ca. 170 golfanlegg.
Offisielle regler/retningslinjer
NPPF opererer med følgende offisielle retningslinjer for Pitch & Putt – i samsvar med European Pitch & Putt Association (EPPA):
- Banen må bestå av 6, 9 eller 18 hull (eller multiplum av dette)
- Hvert hull skal være par 3 hull. Hullene bør ikke være kortere enn 23 meter eller lengre enn 90 meter.
- Banen må være åpen for alle. Ingen spiller skal nektes spill på basis av kjønn, alder eller fysisk beskaffenhet.
- Reglene for Pitch & Putt er de samme som for offisielle golfregler (The Rules of Golf as set down by the United States Golf Association) i alle situasjoner, med følgende unntak:
- Det skal spilles med kun 3 golfkøller i turnering, hvor den ene må være putter.
- Dersom spillerens ball ikke er på green etter 4 slag skal ballen plukkes opp og plasseres på nærmeste kant til greenen (innenfor et putterhode fra kanten). Spilleren vil da ligge der på 5 slag.
- Bruk av tee (pegg) er ikke tillatt i turneringsspill.
*(Det stilles ikke krav til grønt kort eller klubbmedlemskap for å benytte seg av banen vår:))
heldigvisrestaurant
360
heldigvisrestaurant
Mar 9
Me kjører Franske smaker på årets Livsgledesløyfe @livsgledefestivalen @brynekrooghotell #skrei #opplevjæren#brynenæringsforening ...
heldigvisrestaurant
Feb 17
heldigvisrestaurant
Feb 3
Her er vårt nyeste brød😀#brynekrooghotell ...
heldigvisrestaurant
Jan 29
Det ble som vanlig fullt hus og god stemning når me arrangere Burns supper😀ållveltes avsluttet kvelden😀takk til alle som ble med å laget så god stemning😀🏴#burnssupper #brynebyen #brynekrooghotell ...
heldigvisrestaurant
Jan 23
Både viktig og kjekt å koke kraft til sauser og supper😀 ...
heldigvisrestaurant
Jan 19
Da er Skreisesongen startet😀dette er retten me har på menyen fra i dag😀#skrei #brynebyen #brynekrooghotell ...
heldigvisrestaurant
Des 29
Det ble laget mye forskjellig i løpet av 2023😀, blir spennende å se hvordan 2024 blir😀#brynebyen @brynekrooghotell ...
heldigvisrestaurant
Des 22
Me ønsker alle en god jul😀🎅🎄me tar juleferie etter stengetid i kveld😀starter opp igjen tirsdag 2 januar#brynekrooghotell ...
heldigvisrestaurant
Des 14
Altid kjekt å kage mat til vår trofaste vinklubb, som har vært hoss oss i flere år nå😀#ergobibamus #brynekrooghotell ...
heldigvisrestaurant
Des 8
Lutefisk med en kreativ vri på dagens @minglelunch for næringslivet på Bryne#brynebyen #brynenæringsforening #brynekrooghotell #lutefisk #brodreneberg ...
heldigvisrestaurant
Des 2
Karamellpudding & multekrem, en av rettene på årets julemeny😀 ...
heldigvisrestaurant
Nov 30
« tropisk» riskrem😀riskrem med hjemmelaget marsipan, knust vepsebol, appelsingele, pasjonsfruktsaus og knuste frisne bringebær ...
heldigvisrestaurant
Nov 26
Årets versjon av Juletorsk😀#juletorsk #domstein #brynekrooghotell #brynebyen ...
heldigvisrestaurant
Nov 25
God morgen😀fin start på dagen ...
heldigvisrestaurant
Nov 21
Sjololadeis a la Delfiakake, nå på menyen😀#brynekrooghotell #brynebyen #sjokoladedessert ...
heldigvisrestaurant
Nov 20
Ny veganer på menyen i dag😀me har laget vårreull med grønnsaker & nøtter, serveres med peanøttsaus og syltet grønnsaker#veganer #vårruller ...
heldigvisrestaurant
Nov 11
Lutefiskaften har blitt en tradisjon her hoss oss😀ble en veldig hyggelig kveld i går med mange gjester og mye Lutefisk😀#brynekrooghotell #brynebyen #lutefiskaften #tradisjonsmat ...
heldigvisrestaurant
Nov 7
En glede å få bli med å arrangere festaften sammen med @brixbrygghus for beboerne på Bryneheimen i dag😀 ...
heldigvisrestaurant
Okt 30
Fiskekaker laget av fersk Skrei må psse fint en tirsdag😀#domstein #fiskekaker #husmanskost #brynekrooghotell ...
heldigvisrestaurant
Okt 10
Munker i dag😀servert med høstens epler, plommer og krydderkrem av dessertfløyte fra#jerseymeieriet #brynekrooghotell #munker ...